Engedélyek és tanúsítványok

Villamosenergia-kereskedelmi engedélyek

A VPP cégcsoporton belül a VPP Energy Zrt. rendelkezik villamosenergia-kereskedelmi jogosultsággal. A Magyar Energia Hivatal által kiadott villamosenergia-kereskedelmi engedély alapján a VPP 2011. augusztus 11. óta folytat villamosenergia-kereskedelmi tevékenységet.

 • Villamosenergia-kereskedelmi engedély 2. sz. módosítása

  2015. október 19.

  Megtekintés

 • Villamosenergia-kereskedelmi engedély 1. sz. módosítása

  2012. május 15.

  Megtekintés
 • Villamosenergia-kereskedelmi működési engedély

  2011. augusztus 11.

  Megtekintés

Szabadalmi és mintaoltalmi tanúsítványok

Virtuális Erőmű szabadalom

VPP által alkalmazott egyedi termelésirányítási eljárás érvényes szabadalmi védettség alatt áll.  

A VPP Energy Zrt. a virtuális erőmű rendszerarchitektúrájára, a vezérlő berendezés felépítésére és a virtuális erőmű villamos termelésszabályozási eljárására US 9,160,175 lajstromszámon visszamenőleges hatályú szabadalmat kapott az Amerikai Egyesült Államok-ban 2015 februárjában.

Magyar és európai szabadalmi bejelentés jelenleg az érdemi vizsgálati szakaszban van.

USA Szabadalom letöltése

Magyarországi mintaoltalom

A VPP Energy Zrt. részére két magyar használati mintaoltalom került bejegyzésre 2014 októberében. A 4381 lajstromszámú használati minta a virtuális erőmű szabályozó rendszerét , a 4382 lajstromszámú minta pedig a központi vezérlőegység funkcionális felépítését védi. Mindkét használati minta hatályos és érvényben van. 

Használati mintaoltalmi okirat letöltése (4381) 

Használati mintaoltalmi okirat letöltése (4382)

 

ISO tanúsítványok

A VPP felelős energetikai társaság, ezért az ellátás biztonságának megőrzését és fejlesztését a legfontosabb feladatunknak tekintjük. Ellenőrzött folyamataink és vállalati értékeinkhez való elkötelezettségünk garanciát jelent a megbízhatóságra és a következetesen minőségi szolgáltatási színvonalra, ezek folyamatos fejlesztésére, valamint az innovatív megoldásokra.

Ellátásbiztonság és környezetvédelem

A VPP magas színvonalú ISO 9001 minőségbiztosítási és ISO 14001 környezetközpontú irányítási rendszerrel rendelkezik, annak érdekében, hogy a jogszabályi előírásokon túl megfeleljen partnerei igényeinek és elvárásainak. A minőségirányítási rendszernek köszönhetően a társaság tevékenységét szabályozott körülmények között végzi és rendszeresen felülvizsgálja, fejleszti, szem előtt tartva partnereinek elégedettségét.

    

Tanúsítvány letöltése (ISO 9001)

Tanúsítvány letöltése (ISO 14001)

Információbiztonság

A Virtuális Erőmű Megoldás (VPPS) egyedi jellegéből adódóan kiemelkedő hangsúlyt fektetünk az egyik legnagyobb értékünkre: az információk teljes körű védelmére, biztonságára. ISO 27001 minőség- információbiztonsági irányítási rendszerünk garanciát jelent arra vonatkozóan, hogy informatikai rendszereink fejlesztése és üzemeltetése során az adatok kezelése biztonságosan, megbízhatóan és a szabványos keretek között történik.

Tanúsítvány letöltése (ISO 27001)

Cégismertető

A VPP cégcsoport közel 15 éves energetikai tapasztalata és Virtuális Erőmű Megoldása ma már nemzetközileg is elismert minőség.
Tovább

Tevékenység

Energia rendszerek fejlesztése, teljes körű energiaellátás és virtuális erőmű szolgáltatások.
Tovább

Üzleti Modell

A VPP virtuális erőműre épülő üzleti modellje hosszútávon fenntartható előnyöket kínál kiserőműveknek és energia nagyfogyasztóknak egyaránt.
Tovább

Karrier

Egy dinamikusan fejlődő Társaság munkatársat keres az alábbi munkakörökbe.
Tovább