VPP kiserőmű portfólió

A VPP cégcsoport jelenleg két gázmotoros kapcsolt hő- és villamosenergia-termelő kiserőmű 100%-os tulajdonosa Magyarországon.

Újpalotai gázmotoros kiserőmű 

  • Technológia: 3 x Wartsila Finlan Oy 20V34SG gázmotor

  • Névleges villamos teljesítmény: 3 x 7,74 MWe = 23,22 MWe

  • Névleges hő teljesítmény: 3 x 7,4 MWt = 22,2 MWt

  • Hőfogyasztó: FŐTÁV Zrt. 

2005 június 1-én helyezték üzembe a kapcsolt hő- és villamosenergia-termelő kiserőművet a Főtáv újpalotai fűtőművének területén. Az erőmű fejlesztési pályázatot a CHP-Erőmű Kft. nyerte el, a beruházás 4,6 milliárd forintból valósult meg, melyhez a finanszírozást a CIB Bank biztosította, a fővállalkozó az EGI Rt. volt. A fejlesztéseknek köszönhetően a kiserőmű üzemanyag fogyasztása 43 %-kal csökkent, ami lehetővé tette a lakossági távhő díjak csökkentését az újpalotai hőkörzetben. 

A CHP kiserőmű a legnagyobb teljesítményű gázmotoros kapcsolt hő- és villamos energia termelő erőműve, amely a KÁT-rendszer megszűnésétől (2011) a VPP Virtuális Erőművének kiemelt partnere. A CHP Erőmű Kft. 2016. április 1-től a VPP cégcsoport 100%-os tulajdona.

Egri gázmotoros kiserőmű 

  • Technológia: 4 x Caterpillar G3516B gázmotor

  • Névleges villamos teljesítmény: 4 x 1,16 MWe = 4,64 MWe

  • Névleges hő teljesítmény: 4 x 1,35 MWt = 5,4 MWt

  • Hőfogyasztó: EVAT Zrt. (Egri Vagyonkezelő és Távfűtő Zrt.)

A 2003-ban épített és üzembe helyezett egri gázmotoros kiserőmű 2011. január 1-vel csatlakozott a VPP virtuális erőművéhez és az év végére a VPP Magyarország Zrt. 100%-os tulajdonába került. A villamos energia mellett kapcsoltan termelt hő a helyi távhőszolgáltató EVAT Zrt. rendszerén keresztül közel 5.000 háztartás és számos intézmény hőellátását biztosítja. 

 

Cégismertető

A VPP cégcsoport közel 15 éves energetikai tapasztalata és Virtuális Erőmű Megoldása ma már nemzetközileg is elismert minőség.
Tovább

Tevékenység

Energia rendszerek fejlesztése, teljes körű energiaellátás és virtuális erőmű szolgáltatások.
Tovább

Engedélyek

VPP cégcsoport tevékenységéhez kapcsolódó engedélyek és szabadalmak megtekintése.
Tovább

Üzleti Modell

A VPP virtuális erőműre épülő üzleti modellje hosszútávon fenntartható előnyöket kínál kiserőműveknek és energia nagyfogyasztóknak egyaránt.
Tovább

Karrier

Egy dinamikusan fejlődő Társaság munkatársat keres az alábbi munkakörökbe.
Tovább