Üzleti Modell

A VPP egyedi üzleti modellje a Virtuális Erőmű Megoldás sikeres hasznosítására, valamint az energia piaci szegmensek közötti szinergiákra épít azzal a céllal, hogy teljes körű energetikai szolgáltatásokat nyújtsunk a villamos- és hőenergia termelő kiserőművek és az ipari nagyvállalatok számára.

A Virtuális Erőmű egy komplex informatikai struktúra, amely valós időben és egyidejűleg köti össze az energia termelőket és fogyasztókat egymással és az energia piac különböző szegmenseivel. A Virtuális Erőmű az év minden napján és minden órájában, megszakítás nélkül üzemel.

A VPP szolgáltatási rendszerének áttekintése

 

Értékesítés- és termelésirányítás szolgáltatás - Energia termelők részére

A VPP Virtuális Erőművéhez kapcsolódó villamos- és hőenergia termelő kiserőművek szabad kapacitásokat biztosítanak a VPP számára. A VPP megvásárolja a kiserőművek kapacitásait, irányítja azok termelését a valós idejű fogyasztói igényeknek megfelelően és értékesíti az általuk ily módon termelt villamos energiát a különféle piaci szegmensekben: a magyar villamos energia tőzsdén (HUPX-on), a rendszerszintű szolgáltatások piacán és végfelhasználók számára közvetlenül. Ezáltal a kiserőművek magasabb árbevételre tehetnek szert, értékesítési és kiegyenlítő energia költségek nélkül.

Bővebben a VPP értékesítés és termelésirányítás szolgáltatásáról

Integrált energiaszolgáltatás - Energia nagyfogyasztók részére

Az integrált energiaszolgáltatás keretében a VPP egy új és az egyedi igényekre szabott helyi technológiai megoldással váltja fel a fogyasztó meglévő energiaellátást. Ez az innovatív energia termelő, tároló és hálózati rendszer valós időben optimalizálja az energiaforrások használatát. A VPP teljes mértékben gondoskodik a termeléshez és létesítmény fenntartáshoz szükséges energiaigények teljes körű és garantált kiszolgálásáról a fogyasztás korlátozása nélkül. Emellett, a helyi technológia további hasznosítása révén többlet jövedelmet biztosít a fogyasztók számára, miközben jelentős költségmegtakarítást tesz lehetővé, az ellátás biztonságának növelése mellett, hosszútávon fenntartható módon.

Bővebben a VPP integrált energiaszolgáltatásáról

A Virtuális Erőmű Megoldás létrehozásával és működtetésével a VPP olyan hosszú távon is fenntartható, új energetikai modellt hozott létre 2011-ben, amely

  • hosszú távon is fenntartható üzleti előnyöket kínál,

  • a világ energetikai rendszereinek trendjeivel halad együtt,

  • a decentralizált energiatermelési rendszerek hazai hagyományaira és előnyeire épít,

  • az infokommunikációs és energetikai rendszerek összekapcsolásával hatékony és minden korábbi megoldásnál rugalmasabb energia termelést és szolgáltatást tesz lehetővé.

Cégismertető

A VPP cégcsoport közel 15 éves energetikai tapasztalata és Virtuális Erőmű Megoldása ma már nemzetközileg is elismert minőség.
Tovább

Tevékenység

Energia rendszerek fejlesztése, teljes körű energiaellátás és virtuális erőmű szolgáltatások.
Tovább

Engedélyek

VPP cégcsoport tevékenységéhez kapcsolódó engedélyek és szabadalmak megtekintése.
Tovább

Karrier

Egy dinamikusan fejlődő Társaság munkatársat keres az alábbi munkakörökbe.
Tovább