Üzleti Modell

A VPP egyedi üzleti modellje a Virtuális Erőmű Megoldás sikeres hasznosítására, valamint az energia piaci szegmensek közötti szinergiákra épít azzal a céllal, hogy teljes körű energetikai szolgáltatásokat nyújtsunk a villamos- és hőenergia termelő kiserőművek és az ipari nagyvállalatok számára.

A Virtuális Erőmű egy komplex informatikai struktúra, amely valós időben és egyidejűleg köti össze az energia termelőket és fogyasztókat egymással és az energia piac különböző szegmenseivel. A Virtuális Erőmű az év minden napján és minden órájában, megszakítás nélkül üzemel.

A VPP szolgáltatási rendszerének áttekintése

 

Értékesítés- és termelésirányítás szolgáltatás - Energia termelők részére

A VPP Virtuális Erőművéhez kapcsolódó villamos- és hőenergia termelő kiserőművek szabad kapacitásokat biztosítanak a VPP számára. A VPP megvásárolja a kiserőművek kapacitásait, irányítja azok termelését a valós idejű fogyasztói igényeknek megfelelően és értékesíti az általuk ily módon termelt villamos energiát a különféle piaci szegmensekben: a magyar villamos energia tőzsdén (HUPX-on), a rendszerszintű szolgáltatások piacán és végfelhasználók számára közvetlenül. Ezáltal a kiserőművek magasabb árbevételre tehetnek szert, értékesítési és kiegyenlítő energia költségek nélkül.

Bővebben a VPP értékesítés és termelésirányítás szolgáltatásáról

Integrált energiaszolgáltatás - Energia nagyfogyasztók részére

Az integrált energiaszolgáltatás keretében a VPP egy új és az egyedi igényekre szabott helyi technológiai megoldással váltja fel a fogyasztó meglévő energiaellátást. Ez az innovatív energia termelő, tároló és hálózati rendszer valós időben optimalizálja az energiaforrások használatát. A VPP teljes mértékben gondoskodik a termeléshez és létesítmény fenntartáshoz szükséges energiaigények teljes körű és garantált kiszolgálásáról a fogyasztás korlátozása nélkül. Emellett, a helyi technológia további hasznosítása révén többlet jövedelmet biztosít a fogyasztók számára, miközben jelentős költségmegtakarítást tesz lehetővé, az ellátás biztonságának növelése mellett, hosszútávon fenntartható módon.

Bővebben a VPP integrált energiaszolgáltatásáról

A Virtuális Erőmű Megoldás létrehozásával és működtetésével a VPP olyan hosszú távon is fenntartható, új energetikai modellt hozott létre 2011-ben, amely

  • hosszú távon is fenntartható üzleti előnyöket kínál,

  • a világ energetikai rendszereinek trendjeivel halad együtt,

  • a decentralizált energiatermelési rendszerek hazai hagyományaira és előnyeire épít,

  • az infokommunikációs és energetikai rendszerek összekapcsolásával hatékony és minden korábbi megoldásnál rugalmasabb energia termelést és szolgáltatást tesz lehetővé.

Rólunk

A VPP 15 éve egyet jelent az innovatív és környezettudatos energetikai megoldásokkal
Tovább

Karrier

Egy dinamikusan fejlődő Társaság munkatársat keres az alábbi munkakörökbe.
Tovább

Szolgáltatások

A VPP teljeskörű projektfejlesztési és energiamenedzsment szolgáltatásokat nyújt napelem és szélenergetikai parkok üzemeltetői felé virtuális erőművi integrációval.
Tovább